Κοινωνικά 23ου Φύλλου

Γεννήσεις
«Από τη γης βγαίνει νερό κι απ’ την ελιά το λάδι κι από τη μάνα την καλή βγαίνει το παλικάρι». Η Ελένη Χόρτη του Λάμπρου, εγγονού του αείμνηστου πατρός Παπαγιώργη Χόρτη, έτεκεν αισίως άρρεν στις 9 -2- 2017. Στους ευτυχείς γονείς και στους οικείους τους ευχόμαστε να τους ζήσει – να μας ζήσει - σαν τα ψηλά βουνά.

Γάμοι
Ο Γεώργιος Χόρτης του Ιωάννη και της Ευαγγελίας, επίσης εγγονός του αείμνηστου πατρός Παπαγιώργη Χόρτη, και η Σοφία Παπαποστόλου του Νικήτα και της Παναγιώτας ετέλεσαν τους γάμους τους το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ριζαριού Τρικάλων, με αναδόχους τον Ευθύμιο Τσιτσούλα και την Άννα Βαλσάμου. Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι. Στο νιόφωτο ευχόμαστε ολόθερμα «Βίον ανθόσπαρτον» και «Ας κρατήσουν οι χοροί».



Συγχαρητήρια
Η Αικατερίνη Μεσσήνη του Νικολάου, αφού ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τις σπουδές της στην Αρχιτεκτονική, γράφτηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών, μετά από επιτυχείς εξετάσεις. Τα θερμά μας συγχαρητήρια, Κατερίνα, και καλή συνέχεια στις σπουδές σου. Ο Σταμάτης Μεσσήνης του Νικολάου, αδερφός της Κατερίνας, που υπηρετεί στο διπλωματικό σώμα από δεκαετίας, ανέλαβε καθήκοντα Γραμματέα Πρεσβείας στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Τα θερμά μας συγχαρητήρια, Σταμάτη, και καλή επιτυχία στη νέα σου θέση.

Θάνατοι
Η ευγενέστατη, καλόκαρδη και αγαπητή σε όλους Όλγα Κ. Χόρτη, νύφη του αείμνηστου μπάρμπα Περικλή Χόρτη (Κολοπατή), έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιανουαρίου 2017 και αναπαύεται στο κοιμητήριο των Χορτάτων. Μετά από 2 μήνες, στις 9-3-2017, την ακολούθησε στην τελευταία της κατοικία η κουνιάδα της Αντρίνα Περικλή Χόρτη, μια σπάνιου ήθους προσωπικότητα, προικισμένη με όλες εκείνες τις ψυχικές και πνευματικές αρετές που αντικατοπτρίζονταν στην εξαιρετική φυσική της ομορφιά και αισθητοποιούσαν το αρχαιοελληνικό μέτρο του «καλού κ’αγαθού», Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τις σκεπάζει.

Νεκρολογία για την αείμνηστη Αντρίνα Π. Χόρτη
Αγαπημένη μου ξαδέρφη,
Ξάφνιασε η αναχώρησή σου. Δεν το βάζαμε με το μυαλό μας ότι είχες την ηλικία σου και θα μπορούσε να συμβεί και αυτό. Ήσουνα ως την τελευταία σου στιγμή ενεργή, δραστήρια και με τη γνωστή τετράγωνη λογική και σκέψη που σε χαρακτήριζε. Σκέψη για όλους, έγνοια για τα αδέλφια σου, τους ξενητεμένους σου , τα ανήψια σου, τους συγγενείς , τους φίλους , τους συγχωριανούς, που σε εκτιμούσαν πολύ. Η μορφή σου και η εικόνα σου, καθώς ήσουν ψιλόλιγνη, όμορφη και σβέλτη μέσα στα παραδοσιακά φορέματά σου, με το πρόσωπό σου το εκφραστικό και καλοσυνάτο, μας έκαναν να σε λατρεύουμε. Κι αν η μορφή σου ήταν ωραία, δεν βρίσκω λόγια για το χαρακτήρα σου και την ευαίσθητη,ακέραια και αγνή ψυχή σου, που ήταν γεμάτη αγάπη , δοτικότητα και συντροφικότητα και σε παρότρυνε να είσαι καταφύγιο θαλπωρής και ανάσας για όλους μας. Ησουν πρόσωπο μιας εποχής , μιας κοινωνίας γεωργικής που φθίνει και συγκέντρωνες όλες τις αρετές αυτής της κοινωνίας. Καλό σου ταξίδι προς τον παράδεισο που σου αξίζει.
Γιώργος Βανδώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε!
Σας καλωσορίζουμε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα μας!
Η ιστοσελίδα μας επανασχεδιάστηκε και ανανεώθηκε, είναι πιο σύγχρονη, πιο λειτουργική και πιο επικεντρωμένη στο να σας προσφέρει τις πληροφορίες που χρειάζεστε άμεσα και γρήγορα.
Για καλύτερη εμπειρία χρήσης αναβαθμίστε την εφαρμογή περιήγησης (Browser) που χρησιμοποιείτε
Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!