Χορτιώτικη Κουζίνα

Η  γαστρονόμος της παράδοσης ΒΣΧ
(Βάλσαμο Συνταγές Χορτάτων) προτείνει:
Γαστριμαργικές εκδοχές για τα Μακαρόνια (καθ’  ημάς «μακαρούνια») Νο 5


Εκδοχή 1η. [ Βαθμός δυσκολίας 1/10]
Υλικά:1 κιλό μακαρόνια Νο 5 και ένα κεφάλι σκόρδο.
Παρασκευή: Βράζουμε τα μακαρόνια,  βάνουμε το τηγάνι να κάψει λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο  κομμένο σε λεπτές φετούλες, ώσπου να ροδίσει, το ρίχνουμε στα στραγγισμένα μακαρόνια και απολαμβάνουμε το θεσπέσιο έδεσμα πασπαλισμένο με τυρί.


Εκδοχή 2η. [ Βαθμός δυσκολίας 6/10]
Υλικά: 2 κιλά μακαρόνια , 2 κιλά κρέας, λάδι, ,κρεμμύδι, σκόρδο,  δεντρολίβανο, πιπέρι, αλάτι, κανελογαρύφαλλα, δάφνη, ντομάτα, νερό.
Παρασκευή: Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το τηγανίζουμε με λάδι, κόβουμε κρεμμύδι και σκόρδο (5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  και 1 σκόρδο),  τα ρίχνουμε στο λάδι του τσιγαρισμένου κρέατος και το σωτάρουμε, ώσπου να ροδίσουνε. Προσθέτουμε το κρέας  και βάνουμε δεντρολίβανο, πιπέρι, αλάτι, κανελογαρύφαλλα,  δάφνη, ντομάτα, και νερό (2 ποτήρια μεγάλα)  σε σιγανή φωτιά, το κλείνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει, ώσπου να έρθει σε σημείο, ώστε η σάλτσα να μην έχει πολύ ζουμί. Το συνοδεύουμε με μακαρόνια χοντρά Νο 5, προσθέτουμε τυρί τριμμένο και γίνεται… κόλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε!
Σας καλωσορίζουμε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα μας!
Η ιστοσελίδα μας επανασχεδιάστηκε και ανανεώθηκε, είναι πιο σύγχρονη, πιο λειτουργική και πιο επικεντρωμένη στο να σας προσφέρει τις πληροφορίες που χρειάζεστε άμεσα και γρήγορα.
Για καλύτερη εμπειρία χρήσης αναβαθμίστε την εφαρμογή περιήγησης (Browser) που χρησιμοποιείτε
Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!